Vaig néixer a Esplugues de Llobregat l’any 1989. Fill de dos gallecs emigrats a Catalunya, quan tenia dos anys van decidir tornar a Ourense. Allà vaig créixer, amb un DNI que, curiosament, m’acreditava com a català. O, almenys, com a nascut a Barcelona. Potser per això em vaig fer seguidor culer: encara recordo els pòsters a l’habitació de Ronaldo, Figo o Rivaldo.

El 1999 va néixer el meu germà Víctor. Amb quasi 3 anys, el 2002, la meva família es va veure forçada a provar sort a Barcelona per causes econòmiques. Jo vaig arribar a 2on d’ESO i vaig intentar d’adaptar-me el millor que vaig saber. En canvi, el meu germà no té records previs a la nostra vida a Catalunya. Curiosament, és el seu DNI qui l’acredita com a gallec. I, evidentment, la nostra llengua familiar.

Aviat farà 16 anys. I avui m’ha dit que volia apuntar-se, amb mi, a la Via Lliure cap a la República catalana. Camins d’anada i tornada i orígens plurals al servei de l’assoliment de la llibertat del país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s