La generositat és la mare de l’acord. Germana del diàleg i cosina de la democràcia. És més útil amb els enemics que amb els amics. I més encara amb els aliats. Generositat és sortir de la zona de confort sempre que el guió ho demana. I complir amb les expectatives demostrant que tens estima pels teus i pels objectius que et proposes.

La generositat és el gran pas que van fer els meus pares quan van decidir deixar-ho tot per buscar una vida millor 1000km a l’Est del lloc que els havia vist nèixer. Però també hi ha generositat en tots aquells qui van creure que, tots dos, podien fer bé una feina a Catalunya. La generositat és especialment útil per a aprofitar les oportunitats. I la humiltat.

Són temps difícils (a la política i arreu) per trobar gent capaç de sacrificar-se pels altres. Sense aquell viatge dels meus pares sé que avui probablement no tindria estudis superiors i que hagués tingut moltes menys oportunitats. I intento cada dia honorar els seus esforços amb la meva feina.

Si som capaços de teixir generositats, serem capaços de generar i aprofitar les millors oportunitats. El futur només es construeix cedint i perdent, per tornar a començar de nou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s